måndag 8 november 2010

Och hur var rundan?

Det vanligaste svaret när en golfare får frågor om hur rundan varit är resultatorienterat och ges ofta i form av en score eller ett poängtal följt av ett antal mer eller mindre trovärdiga bortförklaringar. Ju bättre resultat desto nöjdare golfare (och desto färre bortförklaringar). Detta gäller självklart när det är en tävling som spelats men även, av någon anledning, sällskapsronder.


Den lilla retrotävlingen på Viken hade jag sett fram emot länge. Jag hade förberett mig omsorgsfullt, verkligen laddat, och (inte minst) åkt över halva Sverige för att spela den. Den trogne läsaren av min blogg vet redan att jag kom sist. Rimligen borde jag alltså vara besviken och mina bortförklaringar många och långa.


Helt fel. Jag spelade bra och hade en av årets bästa golfdagar. Allvarligt talat så skulle jag, i en perfekt värld, ha kunnat gå runt där på Viken - i vinden och solen (eller när molnen skymde solen eller till och med när det stänkte en aning) med min bag över axeln och ett lyckligt leende på mina läppar - fortfarande.


Fast det är klart. Då hade jag ju missat Ljunghusen på söndagen.

2 kommentarer:

  1. Tack för en trevlig dag. Ibland, men bara ibland möter man människor som riktigt förstått spelets idé och samklang med naturen.

    SvaraRadera
  2. Ja, visst var vi ett skönt gäng? Och en underbar dag hade vi. Något att lägga i minnesbanken inför de bistrare tider som stundar.

    SvaraRadera