onsdag 26 januari 2011

Slazenger, men var det en etta eller en sjua?

För oss retrofiler finns det naturligtvis bara en James Bond och det är den som gestaltades av Sean Connery. Rååååger Mååår nådde sin höjpunkt i en sketch av Hasse&Tage (fast han var rätt OK som Simon Templar i TV-serien Helgonet). Men nu är det en birollsinnehavare det här inlägget handlar om, nämligen en golfboll.

Den kanske mest kända golfscenen i en film (om vi bortser från Caddyshack) är den i bondrullen Goldfinger i vilken James Bond spelar en match mot Goldfinger. Bara den gör filmen värd att se. Är man golfare har man antagligen mycket större behållning av den än vad andra har. Är man retrogolfare är det underbart bara att titta på miljön och utrustningen (och caddien som bär 007:s bag).


 För de flesta är scenen (och vad som utspelade sig) väl känd. För er övriga tänker jag inte berätta. Ni får se filmen istället. Däremot kan det, som kuriosa, vara intressant att känna till att Sean Connery, för just den här rollen, genomgick en intensivkurs i golf för den legendariske Leslie King och att han använde klubbor från John Letters..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar