måndag 24 januari 2011

Four-iron in the Soul av Lawrence Donegan

Vill man få en bild av hur det är innanför repen på europatouren, eller åtminstone hur det var där på 1990-talet, finns det knappast någon bättre bok är Lawrence Donegans "Four-iron in the Soul". Faktum är att den är något av en kultbok. Donegan, som själv aldrig skördat några större idrottsliga framgångar och som var en högst medioker golfare, ville känna på hur det var att befinna sig i hetluften och han gjorde slag i saken. Han lyckades nämligen övertala en av tourens strävsamma arbetare, en spelare som ännu efter åtskilliga säsongen aldrig lyckats vinna en tävling (men som inte gett upp hoppet om att en gång innan hans karriär var över få göra det), nämligen Scott Drummond att få bära hans bag under en säsong. Det är det och vad Donegan och Drummond upplevde under den säsongen boken handlar om.


Bära bag var litet slarvigt skrivet av mig för bland det första Donegan reder ut i boken är den milsvida skillnaden mellan en riktig caddie och en bag carrier. Mer än så tänker jag inte avslöja om innehållet. Ni får läsa själva (och det rekommenderar jag er verkligen att göra)! Sin plats på en blogg om retrogolf försvarar boken väl för den utspelar sig i den tid då spelare som Faldo, Woosnam, Montgomerie och Langer var de stora namnen på touren. Dessutom så kan ju vem som gelst se att det är riktiga klubbor som pryder omslaget (även om jag starkt misstänker att träklubborna, åtminstone spoonen, är metalwoods).

Hur gick det för Scott Drummond då? Fick han någonsin lyfta en buckla på europatouren? Jodå, den 30 maj 2004 vann han Volvo PGA Championship, två slag före Angel Cabrera. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar