lördag 8 januari 2011

Maruman Conductor


Det tillverkas klubbor av skiftande kvalitet. En del är usla, andra OK, vissa bra och så finns det klubbor som är onödigt bra. Onödigt bra, onödigt fina och onödigt dyra. Till den kategorin hör de klubbor som görs av Honma och Maruman. Nu har de företagen, dessvärre, riktat in sig mera på onödigt dyra klubbor för onödigt rika asiater men under åttiotalet (och början av nittiotalet) var marumanblad (eller honmablad) det bästa man kunde köpa. Typ en eller några klasser över Mizuno och på den tiden så spelades och vanns det med marumanblad på tourerna.


En som vann, bland annat sin enda major (US Masters -91) med blad från Maruman i bagen var Ian Woosman. Just de klubborna finns numera på hedersplats i Llenymynech GC:s klubbhus. Klubborna som Woosie spelade med var extra onödigt bra eftersom Maruman anlitat Katsuhiro Miura ("the Hands of God") att smida dem. Miura smidde klubborna även åt övriga proffs som var kontrakterade av Maruman. Bland dessa kan nämnas Olazabal (som vann US Masters -94 med marumanblad), Curtis Strange och Laura Davies.


Mina Maruman är ett set Conductor 31EX. Relativt stadardbetonade (för att vara Maruman), förmodligen inte smidda av Katsuhiro Miura, men de smäckraste och bland de vackraste blad jag sett. Spela med dem kan man också, åtminstone de dagar sving och bollträff fungerar som de ska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar