lördag 8 januari 2011

Skrivande golfare

1954, 1955, 1956, 1958 och 1965. Det är de fem (5) år den australiske golfaren Peter Thomson vann The Open. Han vann ingen annan major men det är ändå en remarkabel prestation. Hur många golfare har fem majorsegrar? Hur många sve... Äsch! Dessutom vann Thomson en massa segrar världen över. I Texas och i Indien, till exempel.

Själv betraktar Thomsom segern 1965 som den kanske främsta. Den inträffade nämligen under den era då det nya triumviratet - Palmer, Nicklaus och Player - dominerade och förhandstipsen hade, i stort sett, handlat om vem av dem som skulle ta hem the Claret Jug. 


Tiger Woods har visserligen (hittills) bara tre segrar i golfens största mästerskap men han har en annan sak gemensam med Thomson. När Thomsom var över och spelade The Open satte han sig nämligen, så snart han signerat sitt scorekort, och började knacka på sin skrivmaskin. För att dryga ut inkomsterna bevakade nämligen Thomson tävlingen för en australisk tidning samtidgt som han deltog (och vann)! Nå, även Tigern är, eller har fram till alldeles nyss varit, golfskribent.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar