torsdag 27 januari 2011

The Ballmark Kid

Det har varit mycket om felaktigheter i samband med markering och återplacering av bollar på senare tid. Hedersmannen Harrington blev diskad förra veckan efter att en TV-tittare kunnat konstatera att hans boll rubbades någon millimeter sedan Harrington kommit åt den med fingrarna när han skulle ta bort det mynt med vilket han markerat dess läge. I ungefär samma veva reddes en incident från i höstas ut och Elliot Saltman blev avstängd från ET några månader.

I 20 år blev den spelare avstängd som av en medspelare anklagades för fusk med markering och återplacering av sin boll i  The Open 1985. Själv nekade han. Inga TV-tittare ringde in (och såvitt jag vet fanns inga TV-bilder av incidenten). Ord mot ord, således, men det räckte för avstängning. Jämfört med det så känns det, åtminstone för mig, betydligt mindre problematiskt med diskning på grund av TV-repriser av vilka man åtminstone med säkerhet kan avgöra vad som faktiskt hänt.

Historien om The Ballmark Kid - hans egen - återberättas i Donegans bok. Ballmark reamatöriserades efter avstängingen och började tävla igen (på amatörnivå). Innan han blev avstängd ansågs han vara en mycket lovande golfare och majorsegrar förutspåddes. Så kan det gå i golfens underbara värld.

Jodå, historien är sann men vill ni ha fram Ballmarks riktiga namn så får ni googla själva. Läser ni Donegans bok får ni namnet på den medspelare som anmälde honom. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar