torsdag 13 januari 2011

Det var bättre förr


Till det som var bättre förr hör, definitivt, headcovers. När klubborna var av trä och hade stålskaft så bestod "mössan" av antingen en enkel skinnpåse (i riktigt skinn eller av något konstnaterial) eller av ett litet stickat fordral.


Var mössan stickad så hade den ofta en liten tofs. Den andra typen av headcovers var oftast försedda med öglor i tobben genom vilja man drog ett snöre så att de hängde ihop.


Förutom att de är snyggare och ser mer golfiga ut så tar de gamla modellerna betydligt mindre plats. Till och med i en liten pencilbag kan man, om man så vill, utan problem trycka ned tre eller fyra klubbor med headcovers.


Det var med grafitskaften eländet började. Dessa skaft var inte bara dyrare än stålskaften utan dessutom mycket känsligare för nötning. man ansåg det därför nödvändigt att skydda den del av skafte som stack upp ur bagen och som kunde komma i närkontaktt med klubbhuvuden. Sedan kom de stora klubbhuvudena och då inte bara blev fordralen större utan fick som sekundär (eller kanske primär) funktion att vara reklamskyltar.


Som tur är så kan man fortfarande välja att spela med riktiga klubbor och snygga, diskret eleganta, headcovers i sin bag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar