torsdag 27 september 2012

Retrogolfen - ett hot?

Rubriken kan tyckas absurd, vilket den är eller åtminstone borde vara. Hur kan någon känna sig hotad av en så fredlig och, dessvärre, marginell företeelse som golfspel med klassiska klubbor? Det är ju inte fråga om att jag eller någon annan är ute efter att ta ifrån folk deras jättefläskiga titandrivers, hybrider, avståndsmätare, GPS:er, launch monitors och elvagnar eller vad det nu är för attribut som många av dagens golfare anses vara nödvändiga för att man ska kunna spela det spel de fortfarande kallar golf.

I många år har jag deltagit på olika diskussionsforum om golf, främst det som tidigare fanns på golf.se och på senare tid på dess fristående efterföljare. Där har jag skrivit om mitt intresse för det som kallas retrogolf och även argumenterat för att det, enligt min mening, går väl så bra att spela golf med den utrustning som var allmänt förekommande innan tillverkningsindustrin tilläts ta över och spelet kom att förvandlas till snart sagt oigenkännelighet.

Många har delat mitt intresse och jag tror (hoppas) att mitt skrivande fått andra att få upp ögonen för ett spel de tidigare inte själva upplevt. Tyvärr så är det många andra som tydligen tycker att mitt intresse är så avvikande att det är fritt fram att ge sig på mig inte bara för det jag skriver utan för det de tycker sig uppfatta att jag står för. Kort sagt därför att jag inte är tillräckligt mainstream, dvs vad som i andra sammanhang brukar betecknas som mobbing. Det skulle jag väl kunna leva med och ignorera men det har samtidigt gjort min närvaro på sådana forum så odräglig att jag nu bestämt mig för att lämna den scenen.

Vill ni läsa vad jag har att skriva om retrogolf (och annat) är det alltså den här bloggen som gäller i fortsättningen. Det går bra att kommentera vad jag skriver men kommentarer jag inte gillar förbehåller jag mig att radera.

7 kommentarer:

 1. Spelar ju ingen roll, jag läser ju här i alla fall.

  SvaraRadera
 2. Kör hårt, jag både läser och uppskattar bloggen.//Per

  SvaraRadera
 3. Tack! Jag vet att vi är flera som delar intresset för det jag kallar retrogolf. Det handlar mera om vilken klubb man ska vara med i. Lägger jag mindre tid och energi på att missionera bland hedningarna så kan jag lägga mer krut på den här bloggen. Och på mitt eget golfande.

  SvaraRadera
 4. Hej Herman,

  Här har du ytterligare en intresserad läsare. Väldigt roande och intressant att läsa, även om mitt eget rettrogolfande endast sträcker sig till att beklaga mig över att dagens klubbor är så förbenat stora samt att bära omkring på en spoon från mitten av 80-talet som jag sällan vågar slå med.

  //Joakim

  SvaraRadera
 5. Varför vågar du inte slå med den? Är du rädd att den ska gå sönder? Är den från mitten av 80-talet och välskött så bör den hålla. Unna dig att spela med den!

  SvaraRadera
 6. Här är en till som fått nog (efter 13(?) år)av nämnda forum.
  Retrogolf tänker jag dock fortsätta med, och jag tackar Herman för ögonöppnaren (while my Ebay-konto gently weeps...)
  Kör!

  SvaraRadera
 7. Kör hårt själv, Monty!

  SvaraRadera