onsdag 24 augusti 2011

MacGregor VIP


MacGregor gjorde en gång i tiden de kanske bästa klubborna. Märkets persimmondrivers vann åtskilliga majors och spelades av, bland många andra, Nicklaus och Faldo. Efter persimmoneran gick det utför och nu lever endast namnet kvar (och ägs av komponenttillverkaren Golfsmith).


På bilderna syns ett vackert åttiotalsblad (i sällskap med en klassisk Eye-O-Matic driver). Det var avsked i dag. I övermorgon morgon får bladen en ny ägare (och får förhoppningsvis se mer av golfbanan än vad de gjort de senaste åren).


3 kommentarer:

 1. Hej! Jag har ett två stycken snygga golfset från 70 resp 80-talet. De behöver putsas upp och snyggas till. Hur gör jag detta på bästa vis?
  /Martin Stockholm

  SvaraRadera
 2. Järnen på bilden var i hysat skick när jag fixck tag på dem. Jag gjorde rent dem och fyllde i dekoren (paint fill) med Humbrol Enamel samt bytte grepp. Skaften putysade jag upp med Autosol. Loft- och lievinklar verkade vara OK så jag brydde mig inte om att få dessa kollade/justerade (vilket annats brukar vara nödvändigt när det handla om gamla smidda klubbor.

  Träklubbor? Det får vi ta en annan gång...

  SvaraRadera
 3. Tack för tipsen och tack för en bra blogg.
  /Martin

  SvaraRadera