torsdag 23 september 2010

Els och Bush - två av golfens giganter

Retro (som kommer från franskans retrospectif som betyder bakåtblickande) handlar mycket om att uppskatta det som varit (och fortfarande är) bra snarare än det som är nytt. Litet av samma synsätt präglar, efter vad jag kan förstå, golfens Hall of Fame i vilken förtjänta personer på grundval inte av att de just nu är världsbäst utan på gamla meriter.

I år blev Ernie Els invald och det får väl sägas vara synnerligen välförtjänt. Mannen med golfens kanske bästa sving har ju varit med ett tag och vunnit en hel del (även om det kanske inte blev så mycket som man trodde han skulle komma att vinna när han slog igenom) och däribland några majortitlar. Hatten av för Ernie!

Mer överaskande är att han fick sällskap av ex-presidenten George Bush. Inte George W utan hans pappa (George "Desert Storm" Bush). Bush är säkert en förträfflig person på många sätt och vis och jag vet att han är en hängiven golfare. Han instiftade President´s Cup men...

Men hallå? Hur tänkte man? Som jag ser det så lyckades man genom ett svårförståeligt beslut kraftigt devalvera värdet av en plats i golfens Hall of Fame och nu undrar jag när ex-presidenten Clinton (ingen har väl gjort mer för att popularisera den företeelse som brukar kallas mulligan?) ska väljas in.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar