måndag 20 augusti 2012

Är man dum... Del 8


Den här bloggen startade med ett inlägg med titeln ”Är man dum i huvudet om man spelar golf med gamla klubbor”. Det inlägget kom att följas av flera med samma titel (men med olika nummer) vilka hade det gemensamt att de handlade om hur jag kommit att ägna en betydande del av den tid jag lägger ned på att spela golf på att spela med just gamla klubbor. Smidda blad och träklubbor med huvuden av persimmon. Sådant som den här bloggen handlar om.

Det senaste dryga året har jag kommit att spela mycket mindre golf än vad jag gjorde tidigare. Att hålla på och byta mellan titandriver ena rundan och persimmon nästa känns ohållbart. Hade jag varit som andra så hade jag antagligen hängt upp retroklubborna på väggen och spelat med den moderna utrustningen men jag gör tvärtom. Inte så att jag tänker hänga upp den där plåtburken med ett långt plastskaft som kallas för driver på någon vägg men så att jag kommer att tillbringa all den tid jag har på golfbanan med riktiga klubbor i bagen. Och jag tänker börja redan i kväll! De moderna klubborna gör jag mig av med. Inte för att de är dåliga men för att jag gillar spelet med persimmonklubborna bättre. Och det är ju uteslutande för mitt eget höga nöjes skull jag spelar golf. Om jag driver bollen 190 eller 215 meter saknar självständig betydelse.

Beslutet innebär att mitt pulande med gamla klubbor plötsligt blir ännu mer allvarligt. Nu måste jag, till exempel, välja ut den utrustning som får bli den jag spelar (och tränar) med. Det kommer att bli en tuff och spännande process! Blir det min gamla nötta PowerBilt Citation som tar platsen som ordinarie driver? Eller tar tourklassikern MacGregor M85W det platsen? Eller den Toney Penna jag nyligen förvärvade? Vilken spoon? Vilken lillspoon? Ska en träfemma få hänga med? Vilken? Ska Gintyn få en permanent plats i bagen eller agera inhoppare? Vilka av alla underbara blad ska jag (försöka) hålla mig till? Wilken sandwedge? Och vilken bladputter?

Förmodligen kommer det som återstår av säsongen att gå åt bara till att spela och välja. Det ska bli kul! Och nästa säsong kommer jag, sakta men säkert, att börja skaffa mig ett handicap baserat på spel med ärliga klubbor. Det kommer att bli intressant.

2 kommentarer:

  1. Känns uppgivet.
    "Jag kommer aldrig att lära mig att spela golf på ett bra sätt" så då kan jag åtminstone vara lite tuff och spela med gammalt mök som dessutom ger mig bortförklaringar när det inte går så bra.

    SvaraRadera
  2. Som jag skrev spelar jag golf uteslutande för mitt eget höga nöjes skull. Känner ingen prestationsångest och har inga som helst ambitioner att vinna någon major eller ens ett KM. Jag inser att jag skulle tjäna några meter och förmodligen några slag om jag hängde på materialutvecklingsracet. Däremot förstår jag inte riktigt hur detta skulle vara att "spela golf på ett bra sätt". Det gick alldeles utmärkt att spela golf på ett bra sätt med de klubbor jag föredrar att spela med när de var nya och det går precis lika bra att göra det idag. I många avseenden är det ett bättre sätt att spela golf än vad spelet med de moderna klubborna är.

    SvaraRadera