torsdag 6 september 2012

English Custom Model

English Custom Model står det på den här gamla träfyran, en Spalding tillverkad i laminerad trä, bottenplatta av mässing, en vacker blank svart lack och en litet speciell insert i slagytan. Och lädergrepp. En elegant liten klubba från, gissar jag, femtio- eller sextiotalet. Tillverkad (enligt etiketten på skaftet) i The United Kingdom.

Slå kan man göra med den också även om skicket inte riktigt inbjuder till spel. Vid bottenplattan har laminatet rest sig på ett ställe på ett sätt som tyder på att det någon gång kommit in fukt. Synd. Går förmodligen att fixa men jag låter den vara som den är. Den får stå i en bag i garaget och så kan vi morsa på varandra när jag går förbi.

Den är inte ensam i bagen utan har sällskap av, bland andra, kompisar ur samma set. En driver och en träfemma. Spoonen var helt kass. Dessutom ett inte helt komplett set bladklubbor av samma English Custom Model. De ser ut att ha varit med om en hel del och det är inte utan att man skulle vilka veta vad. I bagen som följde med när jag köpte dem för en massa år sedan låg det greenfeekvitton från några olika svenska banor men dessvärre inga scorekort. Dessvärre, förresten. Han som ägde klubborna var kanske matchspelare?

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar