fredag 1 februari 2013

Tuffa tider

Allt verkar handla om pengar nuförtiden. Att pengar är roten till allt ont är ett välkänt talesätt och att pengar är roten till mycket som är fel med golfen är, åtminstone för mig, uppenbart. Utrustningsindustrin och de stora tourerna, framförallt den amerikanska PGA-touren, har enligt min uppfattning mer eller mindre kapat spelet och de som varit satta att värna spelets integritet har, fortfarande enligt min uppfattning, sovit på sina poster.

Nu går världens största ekonomi (USA:s) inte längre på alla cylindrar. Tvärtom så är det på många nivåer (dock inte för PGA-tourens dignitärer och de främsta tourproffsen, av vilka Phil Mickelson utmärkt sig genom att gnälla som en värsta fransk skådis över aviserade skattehöjningar) börjar bli riktigt kärvt. Många sk country clubs är på fallrepet. Den välbeställda medelklass vars pengar utgjort själva bränslet för golfindustrin tvingas att se över sina prioriteringar. Dyra golfmedlemskap ligger inte lika självklart högt på listan längre och det är inte ens säkert att deras arbetsgivare längre accepterar att de smiter från jobbet litet tidigare för att hinna med onsdagstvävlingen.

Ibland kan en kris vara nyttig. Det är åt helskotta för mycket pengar i golfen. Visst skulle det klagas på många håll och kanter om det blev ännu tuffare tider men sporten skulle överleva. den skulle antagligen, det är i alla fall min uppfattning, må riktigt bra av en bantningskur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar