onsdag 9 februari 2011

Illa, jag mår illa!

Varför måste spelet växa? Jag menar, det är tydligen oerhört viktigt att vi blir fler och fler som spelar, men varför? Visst finns det någon slags kritisk massa i den meningen att om det finns alldeles för få golfare och alldeles för få golfbanor så blir det en aning knepigt att spela men bara här i landet så finns det ju hundratals banor och hundratusentals golfare. Borde inte det räcka? Det gick ju alldeles utmärkt att spela golf för femtio år sedan då det bara fanns en bråkdel så många golfare. Och banor.


Ändå verkar obruten tillväxt vara det allt överskuggande målet för beslutsfattarna inom golfen och detta oavsett om de arbetar på golfförbundet eller inom golfindustrin. Vore det inte bättre, för golfen, om man riktade in sig på att göra spelet så bra som möjligt snarare än att göra sporten så stor som möjligt? Nej, inte när det handlar om pengar. För det är tydligen det allt överordnade intresset.  


Nu, när de nästan lyckats förvandla sporten till oigenkännelighet, vill golfindustrin riva en av de sista barriärerna och införa skilda regler för riktiga golfare och oss andra. Bara för att öka sin omsättning. Jag mår illa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar