måndag 14 mars 2011

Grönhögen

Grönhögen, eller de som driver anläggningen, vill gärna kalla banan för en linksbana. Det kan diskuteras. Visst finns det några hål, längs havet,som har lnkskaraktär men flera andra hål har absolut ingenting med linksgolf att göra. Spelar det någon roll? Inte för mig men tydligen för dem som vill marknadsföra Grönhögen som en svensk linksbana. Kanske är det just vad den är? En svensk links?


Bara det att man faktiskt, på några hål, kan slå ut sin boll i Östersjön, att det luktar hav (ruttnande tång) och att vinden är den avgjort viktigaste faktorn för hur banan spelar en viss dag gör banan värd att spela. Sådana banor är ovanliga här i landet (trots att vi har längre kust än de flesta). Jag gillar också att banan inte är överdrivet påkostad eller manikyrerad (kan ni säga Bro Hof?) och att greenfeen är human. De något spartanska övernattningsmöjligheterna får också godkänt även om komforten ligger ljusår från vad Ekerum erbjuder till ett väsentligt högre pris.


Det egentligen enda negativa jag har att säga om Grönhögen är att man släpper ut fyrbollar med 7-8 minuters intervall och, åtminstone vad det verkar, utan egentliga handicapkrav. Är det en solig dag då det blåser blir det ganska snabbt tvärstopp när fyrbollar med höghandicapare utan vana av att spela under sådana förhållanden trycks ut på banan enligt löpande band-principen. Det är ett skäl att spela Grönhögen off-season. Andra skäl att spela off-season är att vädret, och därmed spelet, är intressantare vår och höst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar