lördag 28 maj 2011

PowerBilt CitationDet finns - enligt mig - ingen bättre persimmondriver än PowerBilt Citation. Lika bra, möjligen, men ingen bättre och heller ingen snyggare. Det här exemplaret tillhör vår pro och jag kidnappade det för en snabb fotosession i förmiddags när han var upptagen på annat håll.
Det är en fin årgång med en läcker elfenbensvit isert med mässingsinlägg. De enda skönhetsfläckarna är en skada (förmodligen inte gjord av pron utan av någon mindre kompetent golfare som lånat klubban) i slagytan uppe mot tån (och där träffar ju ingen som kan spela bollen) och ett tveksamt betsjobb i samband med en renovering. Annars är klubben i mycket gott skick och en omsorgsfull renovering skulle den definitivt förtjäna.
Bottenplattan erinrar om att Citation ursprungligen var namnet på en framgångsrik tävlingshäst. H&B tillverkade för övringt även klubbor med namnet Thoroughbreed (Fullblod)) och ett fullblod är citationdrivern.
Som alla fullblod trivs den bäst på grönbete. Mer rätt än så här kan det inte se ut när man sätter en klubba till bollen. Det var bättre förr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar