lördag 7 maj 2011

Nya grepp

Utan bra grepp på klubborna går det inte att spela bra golf. Själv föredrar jag att ha likadana grepp på alla mina klubbor (utom puttern). Det kanske inte har någon avgörande betydelse men mig stör det att det känns olika när jag byter klubba och för mig är känslan viktig.


Utseendet är också viktigt, särskilt om man är retrogolfare. De nu så populära färgglada greppen, ofta i två eller flera olika färger, ser inte rätt ut på en persimmondriver eller på ett set fina blad. I fjol kom jag över ett set Hogan Apex PC som föregående ägare nyligen greppat om med Golf Pride MC i svart/rött. De greppen åkte naturligtvis i soporna.


Mina Mizuno MP68 (och alla andra klubbor i min "moderna" bag) har nu fått nya grepp inför säsongen. Helst skulle man naturligtvis ha lädergrepp men de är svåra att få tag på och löjligt dyra. Istället frick det bli vanliga svarta tacki-mac. Det greppet sitter också på PC-bladen, några andra bladset och ett gäng träklubbor.


Det är ett perfekt grepp. Alldeles lagom taperat, dvs det smalnar inte av så extremt uten är någotsånär jämngrovt. Det är viktigt om man ofta greppar ner på klubban. Det är skönt att hålla i. Lagom hårt så att jag känner klubban men skonsamt mot händerna. Hållbart. Svart. Snyggt. Och billigt. Sist jag köpte grepp fick jag betala 23 kr/st (och då fick jag tejpen med på köpet).


Spela gärna med gamla klubbor men ge dem nya grepp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar