torsdag 15 januari 2015

Fem underskattade klubbor

I den här artikeln av James Achenbach listar han vad han anser vara de fem mest underskattade klubborna. Nu talar han visserligen om moderna klubbor men hans lista funkar även när det gäller retroklubbor. Här följer mina kommentarer:

5.Tränian. Visst, jag har ofta en Ginty i min bag.
4. Gapwedgen. Tja, har man ett traditionellt set järnklubbor så ingår ju redan den här klubban fast det brukar stå P, PW eller W på sulan.
3. 60 graders wedge med extra bounce. Många tror att lobwedgen är en sentida uppfinning men faktum är att gamla samdwedgar ofta hade högre loft än 56 grader. Och en rejäl bounce.
2. Järnfyran. Som Achenbach själv konstaterar motsvarar den klubba som idag kallas järnfyra gårdagens järntvåa (eller trea eller etta, det beror litet på). 
1. Träfyran. Tja, dagens trätrea är ju i princip en trätvåa jämfört med vad som förr var "standard" och vem vill vara utan en spoon? Fast själv gillar jag verkligen den gamla träfyran (eller lillspoon) med 18-20 graders loft. Driver och lillspoon var (och är) en beprövad kombo när man vill spela med ett halvset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar