torsdag 13 oktober 2011

Viken!

Promenaden från treans tee. Banan är inte lång i meter men härifrån var det tre klubbors motvind ända fram till femmans green. Styvt jobb med de gamla persimmonpåkarna... (Klicka på bilden så ser du den i bättre upplösning)

I går hade mitt arbete fört mig till Ängelholm och den orten ligger nära Helsingborg. Eftersom det jag hade att göra skulle vara klart vid lunchtid så hade jag kunnat ta ett tidigt plan tillbaka till Bromma. Å andra sidan så var den sista flighten hem (19.30) nästan gratis och då var eftermiddagen öppen för golf vilket, hur man är ser på saken, är roligare än att köa och flyga och transferera...

Jag och tre kompisar hade en alldeles underbar eftermiddag (27 hål) på Sveriges bästa niohålsbana. En av landets trevligaste banor, särskilt en sådan här dag med sol och hård vind (och banan nästan helt för oss själva). Jag var ensam om att spela med retroklubbor men det var lika roligt ändå. särskilt som jag, när jag väl blivit varm i kläderna, lyckades visa att retroklubborna inte var något handicap.

Bästa niohålare, förresten. Snarare en av landets bästa banor. Definitivt en av de trevligaste att spela. Fast det finns ingen reception. Inte ens någon "terminal". Man får skriva in sig i boken, lägga pengarna i ett kuvert och kuvertet i en låda. Inte ens någon kiosk finns det. Anläggningen är, helt enkelt, till för dem som vill (och kan) spela golf. Men oj vad golfmässig den är! Fick jag välja mellan nio hål på Viken och en dag på Bro Hof så skulle jag behöva tänka i exakt en tiondels sekund innan jag svarade: "Viken!". Jag är gärna utan våfflor, löjrom, kläder med skrytemblem och alla annat som tydligen gör Bro Hof så exklusiv. Sådant är för posörer och och wannabees snarare än för golfare. Nej, Viken (även med spikluftade och höstruggiga greener) är en äkta golfbana. En spelupplevelse. Åk dit! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar